Meny Lukk

Rootstech2015 – Rapport nr.5 (eller – Alt er stort i Amerika…)

20150214_091317[1]
Lørdagens hovedattraksjon
Da har Rootstech 2015 slukket lysene, og gått inn i historien som verdens største slektsforsker-konferanse/arrangement. Jeg sitter igjen med veldig blandede følelser, selvom det har vært helt fantastisk å være her!

Lørdagens høydepunkt for meg var faktisk morgen-sesjonen – hvor først A.J. Jacobs – http://ajjacobs.com/ som skal samle alle sine slektninger (og det er egentlig hele verden) i New York på det som kan bli verdens største slektsstevne http://globalfamilyreunion.com/

Innslaget til A.J. var utrolig morsomt, han fortalte hvordan han går inn i research for bøkene sine  100%. Skal han skrive bok om noe, ja da lever han det han skal skrive om.  Les mer om bøkene hans på den offesielle siden hans! Jeg skal lese boken om livet han prøvde å følge bibelens regler 100% i ett år!

Etter A.J. kom hovedattraksjonen for dagen. Donny Osmond. Det var ikke ørens lyd å få  i salen (som var fyllt av flere tusen mennesker – jeg vet ikke hvor mange stoler de hadde satt opp) – ikke et sete var tørt! Han fortalte om sitt liv som artist, han fortalte om sin familie, holdt seg fint unna for mye religiøst, det har aldri vært noen hemmelighet at familien Osmond er «mormonere».  Donny har holdt på som artist siden han for første gang kom på scenen 5 år gammel, og har akkurat nå gitt ut sin 60ende plate! Den ligger gratis på nett – som en egen app selvsagt!  Mer om Donny kan leses her http://donny.com/donny/ – og innimellom sang han noen strofer fra noen av sine mest kjente låter. Veldig hyggelig – og vedig proff! Mine bilder av Donny ble ikke så voldsomt bra – men det er i hvertfall mine bilder…

IMG_1271Donny fortalte så om at han hadde tatt over slektsforskningen etter sin mor, og brukte det som avkobling når han er ute og reiser. Det er gutten sin det – som ikke kaster bort fritiden på annet surr!  Donny avsluttet med å synge en av sine nyeste sanger – som selvsagt var en kjærlighetssang, det var jo Valentinesdagen!

Etter at vi var ferdige med mimring osv, var det å komme seg ut av den enorme hallen… og det var ikke lett:

20150214_100502[1]
Tusenvis av mennesker skulle forflytte seg fra Hallen til Expo-hall…. og mange av disse mennekene trodde de var der helt alene… (legg merke til at det er folk både nede og oppe på mesaninen.
Et par timer senere, ankom tusenvis av unge slektsforskere (vi er i mormoner-land, og der driver også ungene med slektsforskning) – det var aktiviteter og arrangementer spesielt for unge – og noen av utstillerne hadde veldig fokus på dem. Kjempebra! Det var bare det at det da ikke ble særlig plass eller mulighet for å kunne snakke med noen. Jeg valgte å gå en liten tur på biblioeteket, som var veldig travelt, men med en deilig ro allikevel.

Lunsjen lørdag var sponset av Ancestry.com – som fortalte om nyheter fra AncestryDNA. Disse nyhetene var egentlig ikke nyheter men drømmer som var kommet litt lenger enn planleggingsstadiet. Og – jeg mener bestemt at de snakket om noe av det samme i fjor….  Jeg ville heller ha hørt mer om nye Ancestry.com – som jeg nå er med og tester i Beta-versjon, og jeg får lov å blogge bilder osv av det, så det kommer senere.

Jeg planla flere foredrag før jeg dro hjemmefra men torsdag gikk fløyten i så måte av forskjellige grunner, og de jeg satte opp på fredag var fulle da jeg ankom. Alt er for stort, det var for mye folk, og det tok for lang tid å komme seg fra et foredrag til et annet.

Heldigvis er noen av de foredragene jeg hadde lyst til å se, blitt lagt i arkivet – slik at jeg kan se dem på nett, og et par av dem gikk direkte slik at jeg kunne se dem på rommet!

Hva er min konklusjon etter denne helgen?  Rootstech2015 var fantastisk! Med over 250 utstillere, flere titalls samtidige foredrag over 3 dager, nyheter på løpende bånd, og slektsforskere over alt! Men – for mye folk. Over alt. Til og med gutta måtte stå i en halvtimes do-kø!!! Det sier litt. Jeg er veldig usikker på om det var noe godt sjakk-trekk å arrangere Federation of Genealogical Societies årlige storkonferanse samtidig med Rootstech2015, kanskje gjorde det utstillingene bedre og fikk med flere utstillere, (f.eks. genealogical societies som ikke ville vært der ellers) – men om det var om å gjøre å ha flest mulig besøkende…. ja da var det en riktig avgjørelse…

20150213_192105[1]
Sov godt Salt Lake City – utsikt fra enden av gangen her i 13. etasje.
Jeg skal over til Salt Lake City neste år også. Men da tror jeg at jeg drar for å overvære Norwegian Lag Week, som vi har fra mandag etter Rootstech –  ikke Rootstech2016. Om vi da ikke får lovnad om at de setter et tak på antall besøkende. Jeg så også at datoen var satt til en helg tidligere igjen, og det kan bli vanskelig å få det til å passe med alle mulige andre datoer. Vi får se. Jeg skal la opplevelsene synke litt inn, og bestemme meg for hva jeg gjør.

Arkivet med foredrag ligger her: (jeg håper det kommer flere)
https://rootstech.org/video/4050134760001

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.