Meny Lukk

Norwegian Lag Week – Mandag

20150212_152845
Slektsforsker i fritt fall…..

Dagen startet med fire kopper kaffe, yoghurt og banan på rommet, før vi møttes i hotell-lobbyen og ruslet bort til fantastiske Family History Library. Først på programmet var 3 timers sesjon med «Sister Kay» fra Familysearch, som viste oss nytt fra slektsforskernes høyborg, både når det gjaldt «Family Tree» og Familysearch sine søkemotorer og kataloger. Mye nytt å lære!

Etter lunsj på Siegfrieds Deli (skikkelig tysk mat),  ble det kvalitetstid i biblioteket hvor vi hjelper hverandre med store og små nøtter og utfordringer. I dag ble det ikke tid til å ta bilder der, da vi var for opptatt med  å jobbe!

steven and gary
Legg merke til mobilene… ikke bare ungdommene!

Det er utrolig moro å kunne hjelpe. Tre skikkelige nøtter ble knekt, og jeg fikk lært bort til flere hvordan de kan søke med trunkering/wildcard/jokertegn på Digitalarkivet. I morgen er det kurs for nybegynnerne – så får vi håpe de får et bedre forhold til DA enn de har nå! De som har holdt på en stund av amerikanerne sliter med det nye. Jeg -som var så negativ til det nye – har blitt kjempeglad i det!

Av de mer spesielle løsningene i dag, var å kunne hjelpe en av de helt nye med å få hull på en eldgammel slektsnøtt fra Hedmark, en av de som har vært med før hadde en skikkelig utfordring med et barn som ble født av foreldre som kke var gift, men vi har nok funnet løsningen der og, og til slutt en av de gamle travernes Buskerud-problem. Ikke lett å finne Søren når han er skrevet Soffern!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.