Meny Lukk

Slekta på veggen!

Litt oppdatert – tidligere publisert 7. februar 2015

Flere av mine oppdrag de siste årene har gått ut på å finne såpass mye slekt at det kan bli til noe fint på veggen.

Det er mange timers arbeide, som må dokumenteres på en skikkelig måte og alle linjer både sjekkes, dobbeltsjekkes og trippelsjekkes før de blir foreviget og hengt på veggen.

Selve slektsforskningen til disse tavlene er en ting, men tavlene! Så flotte kan de bli:

1. Den flotteste:

Dette er den utrolig fine tavlen som kan kjøpes hos Norsk Slektshistorisk forening. Den er i god papp og har vakre farger. De gangene jeg har gitt den bort, har jeg fått tak i gullfarget ramme, noe som har gjort den enda vakrere! Den store utfordringen er å ha noen som kan skrive pent, og være nøyaktig. Heldigvis har jeg en flink firmenning!

IMG_2437
Tavle som ble gitt til min bror i 50-års gave. Håndskrevet av Nina Skrivepike. Tavlen fra NSF.

Digitale slektstavler

Det finnes også måter å få disse tavlene laget ut fra gedcom-filer. Jeg samarbeidet med en kjempeflink dame i Sverige, som driver firmaet homedeco.se – hun har en mengde forskjellige design, send henne en gedcom og hun fikser resten! Forskjellige  materialer og forskjellige design, som du ser på bildet under. Til fine priser også. Og hun sender korrektur på epost, slik at vi er sikre på at alt er som vi vil ha det!

DSCF3198
Foto Laila N. Christiansen

Digital eller håndskrevet tavle

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t31.0-8/1008323_471843009563948_1185146512_o.jpg
Slektstavler håndskrevet fra «slektens gang» – bilde brukt med tillatelse

 

Jeg har ikke testet disse selv, men produktet ser veldig bra ut, og siden jeg vet hvem som står bak, er jeg også sikker på at det er seriøse flinke folk. Designet på tavlene er fint, og det de deler på Facebook-siden sin ser veldig bra ut. Det ser ikke ut til at nettsiden deres er oppe ennå (de jobber med saken, men facebook-siden kan ses her. (Jeg har ikke snakket med dem om å legge ut noe bilde av tavlene, så jeg velger å ikke gjøre det)

Den ekslusive håndtegnede/håndmalte slektstavlen:

Jeg snakket med Anna Murgia i 2009 på en av de svenske slektsforskerdagene. Hun kom så til vår Slektsforskerdag i Oslo.  Jeg fikk lov den gang til å bruke bilder fra brosjyren hennes til å blogge om hennes tavler. Hun holder fremdeles på med sine fantastiske kunstverk, besøk hennes hjemmeside her!

Det finnes selsagt også mange andre firmaer der ute, det er særlig et i par i USA som sender over hele verden. Disse vil være tilstede på Rootstech2015, så jeg kommer til å blogge litt om dem neste helg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.