Meny Lukk

Nye kilder på Digitalarkivet…

Det kommer stadig ut nytt på Digitalarkivet. Det være seg nytt transkribert materiale, eller nytt skannet materiale.

Alle kirkebøker som blir levert inn til Statsarkivene fra menighetene rundt i vårt lange land, blir rutinemessig skannet og lagt ut. Mye er selvsagt lukket bak personverns-plakaten, men noe er faktisk også helt åpen fram uten sperrefrist. (f.eks. gullgruven ekteskaps/lysningsprotokoller, som i nyere tid inneholder mye fin informasjon)

Ved å ta en titt på menypunktet «Nye kirkebøker siste måned»:

2015-03-20_13-35-13I dag 20. mars så denne listen slik ut:

2015-03-20_13-39-22Noen ganger kan det være «gamle» tidligere utlagte bøker som er re-skannet, det kan være bøker som ikke er blitt levert inn av forskjellige grunner fra menighetene, og det er nyere bøker som endelig er skrevet ut og levert inn. Uansett grunn, de blir skannet, indeksert og lagt ut på Digitalarkivet.

Det kan lønne seg å ta en titt her innimellom, for å se om «dine» menigheter har fått ut akkurat den boken du leter etter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.