Meny Lukk

Familysearch med stor databaseutvidelse (eller: hvordan greie å følge med på alt…)

I dag skrev en av mine yndlingsbloggere Cathrine på sin blogg tilfedrene.com  at Familysearch har oppdatert databasene sine med mer enn 4 millioner nye «records» og/eller bilder av kilder! Og som hun sier, Dette er enormt!

Har du søkt etter noen tidligere, men ikke funnet dem, kan det være lurt å sjekke om det har kommet mer informasjon i de databasene du bruker. Dette gjelder særlig USA og Canada, der Familysearch er veldig aktive, men også andre land!

For å følge med på hva Familysearch gjør, sjekker jeg bloggen deres, hvor de går ut med hva de legger ut av nyheter. Her legger de ut tabeller over hva som er nytt, akkurat som Cathrine forteller.  Et annet nyttig sted å se hva som er oppdatert, kan være å gjøre slik:

1. gå til www.familysearch.org og velg «search» i menyen øverst.

2. finn så «Browse all Published Collections»:

2015-04-23_15-17-50
skjermdump fra Familysearch.org 23.4.2015

Du får da opp en tabell, hvor headingen ser slik ut:, klikk på «Last updated» og du får listen sortert på det som er kommet til sist. Du ser da om det er noe av interesse. Du kan også be om «Title» – til venstre – da vil listen bli sortert nærmest geografisk, da de forskjellige databasene er listet på Land eller Stat (i USA).

2015-04-23_15-20-59
skjermdump fra Familysearch.org 23.4.2015

Ved å følge med på overikten og på bloggen, vil du til en hver tid være informert om hva som skjer hos verdens største gratis samling av slektshistoriske kilder. Og – ved å følge med på  Cathrines flotte blogg, vil du lære hvordan du bruker mange av disse kildene!  Husk at du alltid sjekker så sant det er mulig, originalene til disse kildene, slik at du er sikker på at det som er indeksert er riktig! I tillegg inneholder originalene ofte mer informasjon enn det som står i det indekserte materialet.

Familysearch sier om seg selv: (fra deres nettsted)

About FamilySearch

It’s all about family. FamilySearch is a nonprofit family history organization dedicated to connecting families across generations. FamilySearch believes that families bring joy and meaning to life.

Our Vision

Learning about our ancestors helps us better understand who we are—creating a family bond, linking the present to the past, and building a bridge to the future.

FamilySearch is the largest genealogy organization in the world. Millions of people use FamilySearch records, resources, and services each year to learn more about their family history. FamilySearch provides:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.