Meny Lukk

Lovlige bilder for gratis bruk!

Dagsavisen melder i dag om en fantastisk gave til alle som ønsker å bruke bilder for illustrasjoner enten det er i en bok, på en nettside eller annet.

Sparebankstiftelsen DNB kjøpte bildeskatten fra Arne Knudsen i 2009. I dag gir Sparebankstiftelsen DNB og Teknisk Museum  bildene til folket via internett.

Bildene i samlingen viser utviklingen i Norge fra 1880-årene og fram til i dag, men hovedtyngden er på bilder fra 1900-tallet.

Fotoskatt Paul Andreas Røstad Sparebankstiftelsen DNB/Teknisk museum
Fra Fotoskatten: Paul Andreas Røstad (1908-1986) var en norsk fotograf som spesialiserte seg på landskap og folkelivsbilder. Han vokste opp på Ranheim og bodde senere i Oslo. Røstad reiste og fotograferte i hele landet og fotoarkivet hans var svært omfattende. Han leverte bilder til håndbøker, oppslagsverk og bøker om natur og friluftsliv, deriblant årbøkene til Den Norske Turistforening.

 

I samlingen finnes bilder fra fotografer som Paul A. Røstad, Anders Beer Wilse, Teigens Fotoatelier og Knudsens Fotosenter, Sohlberg Foto, og viser ulike sider ved norsk samfunnsliv og kultur

Gå til bildesamlingen hos Teknisk Museum her:

Kilde: Dagsavisen

 

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.