Meny Lukk

Digitalarkivet og overgang til fremtiden…

I overgangen mellom det gamle systemet for å lese kirkebøker på Digitalarkivet til det nye systemet som vil bli implementert etter hvert (ting tar tid, så jeg stresser ikke med det ennå, dessuten mangler mye i det nye ennå, så jeg har ikke tatt meg tid å se så nøye på det. Min gode flinke blog- og slektsforsker- og DIS-kollega Cathrine har skrevet gode innlegg om det nye systemet, ris og ros,

For å gjøre overgangen til det nye mindre smertefullt for oss brukerne, har Digitalarkivet lovet at vi skal kunne bruke de gamle permanente sidelenkene for å komme inn i det nye systemet. Dette er jeg himla glad for, da jeg har tusenvis av dem. Men, noe jeg også har begynt å legge inn nå, er Bilde-ID for kirkeboken. Denne er også unik,

Når du er inne i den siden du har funnet det du trenger, se øverst i hjørnet, kopier med deg tallet.

2015-07-10_11-55-45For å teste systemet, gå så til «ny løsning for skannede kirkebøker».:

2015-07-10_11-56-55Ta med ID-nr du fant i «det gamle»  systemet over i «det nye, hvor du funner «Direkteoppslag med bildeID: (husk at du må passe på at det ikke er blanke/mellomrom foran eller bk nummeret.

2015-07-10_11-58-42Du får nå opp kirkeboksiden din i det nye systemet, og kan bla, og gjøre deg kjent med det nye med det gamle!  Her får du opp hvilken kilde du er inne i og kan se at det stemmer med det du hadde fra «det gamle»:

2015-07-10_12-01-21Lykke til – lær deg det nye nå så du ikke blir overrasket når det blir satt i drift, og det «gamle» plutslig blir borte.  Jeg husker hvordan mange hadde et hylekor da det nye søkesystemet på ble lansert på Digitalarkivet. Riktignok har de videreført det gamle, fordi de ikke har fått overført alle databaser til det nye, men ikke fordi vi ikke skal bruke tid på å lære oss det nye! Jeg bruker faktisk ikke det gamle søkesystemet lenger, annet enn når det er databaser jeg mener å huske var i det gamle systemet, men ikke finnes i det nye ennå. Og jeg liker det nye. Fordi jeg nå har begynt å lære meg de fine søkemulighetene! Nå er det vel snart på tide å lære det nye bla-systemet for kirkebøker…..

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.