Meny Lukk

Kjære Aftenposten hva har du gjort?

Dette innlegget er surt for jeg er sur. Eller kanskje mer oppgitt? I dag skulle jeg sjekke en del artikler i Aftenpostens arkiv, som man betaler DYRT for å bruke, for man må nemlig være fullverdig abonnennt for å kunne søke i arkivet. Og er jeg. Abonnent. For godt over 2000 kroner i året.

Men nå har de hatt en kreativ sjel for å lage nytt søke-system, og for en som ikke sitter på en iPad eller nettbrett, men på en god pc med stor og fin skjerm? Puh – søk oppe i høyre hjørne, resultater borte i venstre hjørne, og så skal man ned i høyre hjørne igjen for å bla til neste side med treff… musesyke kom til meg. Og før kunne vi velge ut en side eller flere for nedlasting til pdf, nå kun hele avisen.  Dette er ikke noe stort problem, men det var så greit det som var! SÅ trist at de ødelegger noe som var rimelig bra (ikke perfekt, det finnes ikke, men rimelig bra).  Jeg tenkte jeg skulle teste dette på min Samsung telefon, men der kommer jeg ikke inn i arkivet i det hele tatt….

Bildet her er av min skjerm, som er en 24″ skjerm: – og de vil at jeg skal bla… 237 ganger….. og jeg må virre med hodet som ei huggærn høne for å finne søkeboks, søkeresultat, og «neste side» – som forøvrig sier «next page» og «previous» er selvsgt i venstre hjørne. Det går ikke an å «scrolle» med hjulet på musa, man må faktisk klikke på «next page»

. Og det hvite feltet til venstre? Jo det er også tomt, og er en del av skjermbildet!

Jaja jeg vet jeg høres sur ut, og det er jeg faktisk! Som de sier på nynorsk: Don’t fix it if it’s not broken! (Og ja, dette innlegget er sendt også til Aftenposten)

aftenposten1Edit: Det blir spennende å se hva Aftenposten svarer…

2015-07-12_10-50-21

4 kommentarer

 1. Alexander Glasø

  Den gamle layouten kommer fortsatt opp når jeg prøver å bruke arkivet, så mulig de tok det nye designet offline for inntil det blir optimalisert for PC-bruk? Eller så er du en «heldig utvalgt» som får teste.

  Det jeg egentlig savner mest er en ryddig og ordentlig måte å kunne slå opp en spesifikk dato og så velge enten aften- eller morgen-utgaven. Tidligere kunne man gjøre dette på søkesiden, men det ble etter hvert tatt bort. Nå må man gå gjennom den klønete kalenderen i søkesystemet, og (i alle fall når det gjelder eldre utgaver) så kommer KUN aften-utgaven opp som et alternativ. Dette er utrolig frustrerende, spesielt da søk ikke alltid er like pålitelig, og et ofte er morgenutgaven jeg ønsker pga dødsannonser og lignende.

 2. LailaNC

  Takk for kommentarer, Cathrine og Alexander! Faktisk har de gått tilbake til det gamle i løpet av natten, kanskje de reagerte på min harme?

  Alexander, jeg har ved et par anledninger mailet dem med forslag om bedring/endring, det ene var det med hvordan vi velger datoer/morgen-aften, og at det måtte være mulig å velge neste dags utgave med ett klikk. Dette var hyggelige eposter uten kritikk, men hørte aldri noe. Har du forsøkt å kontakte dem?

  • Alexander Glasø

   Jeg har sendt meldinger til dem ved to (kanskje tre) anledninger angående arkivet, og jeg fikk i alle fall svar den første gangen. Husker ikke om de svarte på den andre henvendelsen min. Men jeg fikk i alle fall inntrykk at min klage og mening ikke var så veldig viktig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.