Meny Lukk

Oldefars Knapphullsymaskin?

I en «skattkiste» jeg har fått fra «fettern til fattern», lå det ved et takke-kort. Fra Teknisk museum. Til min oldefar Thorbjørn Normann. Oldefar var skredder og tilskjærer. Han ble tilbudt jobb (på nynorsk: head-huntet» opp til et firma i Trondheim fordi han var så flink, (og det er den egentlige grunnen til at farfar og farmor dro dit et par år senere, og pappa ble – ved et rent skjært uhell – født i Trondheim).
Takkekortet er datert 6. desember 1940. Da hadde Oldefar og Oldemor flyttet tilbake til Oslo.  Oldefar hadde donert knappehull-symaskinen sin!

Oldefar startet sin skredderkarriere i ung alder, han var skredderlærling i 1900 – 17 år gammel,  og arbeidet som skredder og tilskjærer hele livet.

Jeg tror faktisk at det var denne symaskinen han donerte til Teknisk museum,

Skann_20150714 (5) Skann_20150714 (6)

 

2 kommentarer

  1. Liv Ofsdal

    Så kjempeartig! Skreddern var jo faktisk broren til min mormor! Blir gjerne med til Teknisk museum jeg – for du må jo dit å sjekke!
    Lenge siden sist jeg var der nå 🙂

  2. LailaNC

    Jeg har ikke vært der siden… hmmm tidenes litt utpå dagen (med skolen) – og fettern til fattern vil være med og! Blir ikke før etter skoleferier osv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.