Meny Lukk

Slekt og Data – nr 3/2015

Postkassa mi har fått mye omtale på bloggen min. I den dukker det stadig opp tidskrifter og bøker, brev og postkort. Færre og færre av de siste forsåvidt, men heldigvis er det mange som er som meg sjøl, og sender postkort fra reiser istedet for bare å sende en teksmelding eller hilsen på Facebook!

IMG_8918[1]På torsdag kom DIS-Norge, Slekt og Data sitt medlemsblad «Slekt og Data» nr. 3 for i år. Jeg har til og med hatt tid til å bla igjennom bladet, og det var artig å se min gode venn og slektning Liv sitt navn som ansvarlig for «layout» (jeg vet det har vært mer enn som så)! Gratulerer med veldig bra jobb! (du kan se bloggen til Liv her: http://www.livofs.blogspot.no/ ).

SoD_03_2015
Slekt og Data 3/2015 – forsidefoto: Aina Johnsen Rønning.

Bladet innhold er variert, og inneholder artikler om DIS-Norges gravminneregistrering,  slektsstevner og treff, og om kilder og hva vi kan finne i disse. I tillegg en masse annet spennende. Noen medlemmer har sendt inn artikler om egen slekt, om gjenstander eller bilder de har. I hvert blad har redaktøren hatt med «Slektsskolen» med interessante tips, denne gangen «Google-søk»,  og det er to artikler som peker seg ut som jeg skal lese nøye, nemlig Ulla Nachtsterns artikkel «Holacaust i Norge – En beretning fra Berg interneringsleir,» og Per Jevnes artikkel «Far funnet etter 63 år».  Slike artikler gjør noe med en, og man lærer mer om metoder og kilder mens man leser andres historier.

Også Cathrine fra DIS-Østfold, en av mine favoritt-DISsere og min norske favorittblogger –  www.tilfedrene.com  – har fått med 2 artikler i dette nummeret. Cathrine er så heldig å ha famile som har forstått at hun tar vare på slektsklenodier, og hun forteller gjerne om sine skatter på bloggen sin. Den andre artikkelen hennes gir tips til hvordan man skal jobbe mot det å få til en familiehistorie, eller en slektsbok. Gode tips, skrevet på en hyggelig og forståellig måte. En annen Østfolding som har fått spalteplass og sitt kontrafei i bladet denne gangen er Odd Martinsen, DIS-Østfolds leder, intervjuet av OA-mannen Sigbjørn Elvebakken.

Slekt og Data er et godt blad, som jeg koser meg med. Det er en fin måte å lese om hva som skjer i vår slektsforskersfære, og å se kjente fjes fra det norske DIS- og Slektsforskerlandskapet.

Jeg har kun et lite ønske til redaksjonen. Det bør leses bedre korrektur. Jeg har mast om dette tidligere (og stilt mine nærsynte til disposisjon) Jeg vet at dette er utrolig tids- og ressurskrevende, men det er nødvendig for å heve kvaliteten enda ett hakk. Det er forsåvidt greit med knotteleif i blogg, men ikke i blad.

Og: neste nummer håper jeg inneholder en fyldig artikkel fra årets DISse-tur til USA, og masse bilder fra hele landets Slektsforskerdagen 2015!

1 kommentar

  1. Cathrine Apelseth-Aanensen

    Så bra at du slår en slag for Slekt og Data og takk for de hyggelige ordene om bloggen min og meg. Jeg har jo din blogg som min favoritt, særlig fordi mye av det du skriver om er virkelig til hjelp i slektsforskning min og andre sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.