Meny Lukk

Har du slekt som havnet i Chicago?

Jeg jobber med en familie for en klient for tiden og, ikke overraskende, dro en av slektningene hans til Amerika. Slektningen (som  var tippoldefar til min klient) ble gift med en dame fra Eidsvoll, hvor kirkebøkene fra før 1877 gikk med i brannen i Prestegården.

På grunn av brente kirkebøker er det ikke helt enkelt å gå bakover på henne, men vi har funnet litt, og særlig på grunn av kilder i USA!

Siden de havnet i Chicago, var det en kurant sak å finne litt info om familien, da det finnes en god del indekserte kilder for byen. Familysearch har en mengde uindeksert materiale man kan bla i, i tillegg til
Illinois Births and christenings 1824-1940
Illinois Deaths and stillbirths 1916-1947

I databasen hos Familysearch.org, fant jeg hvordan navnet på personen jeg lette etter var skrevet, og da var det lett å gå til Cook County Genealogy og finne selve Dødsattesten (death certificate).

2015-10-11_13-03-52
Skjermdump fra Cook County Genealogy.

Hos The Genealogy Unit of the Cook County Clerk’s bureau of Vital Records, http://www.cookcountygenealogy.com/  kan man søke opp både fødselsattester, vielsesattester og dødsattester.

Staten Illinois har følgende klausuler på sine «vital records» for slektsforskere, og du behøver ikke å bevise slektsskap.

 • Birth certificates that are 75 years or older (before today’s date in 1940);
 • Marriage certificates that are 50 years or older (before today’s date in 1965);
 • Death certificates that are 20 years or older (before today’s date in 1995).

Jeg søkte og fant damen jeg lette etter, og fikk umiddelbart spørsmål om jeg ville kjøpe dødsattesten for ca 20.00 USD. Jeg sa selvsagt ja, og kunne laste ned med det samme. Flott tjeneste.

I dødsattesten var kvinnens eksakte fødselsdato oppgitt, den viste seg å være korrekt også, samt hennes mors navn (uten etternavn riktignok) og hennes fars navn. Disse navnene var også oppgitt i den indekserte listen hos Familysearch, men jeg stoler ikke alltid på de som transkriberer/indekserer norske navn hos dem, de leser veldig ofte feil. Jeg fikk med selvsyn se navnene, og kunne følge henne og foreldrene litt videre.

(Jeg kan dessverre ikke dele selve informasjonen og death certificate da jeg har taushetsplikt overfor mine klienter).

Om The genealogy Unit of the Cook County Clerk’s bureau of Vital Records fra deres nettsider:

Cook County Genealogy

The Genealogy Unit of the Cook County Clerk’s Bureau of Vital Records provides non-certified versions of birth, death and marriage records for the purpose of genealogical research. Records found on this site are for Chicago and Cook County dating back to 1872.

This historical record database is an exciting endeavor for the Clerk’s office. More than 6 million of the 8 million genealogy records are already searchable. And we will continue to add more as we bring our database up to date.

It was not mandatory in the State of Illinois for records to be filed with the County Clerk until January 1, 1916. It is possible that a birth or death occurred and no records were officially filed with the County Clerk’s office. However, if a record were filed prior to 1916, it would have been filed in the county where the event occurred.

There are eight million genealogy records in the Cook County Bureau of Vital Records. Records are added to the database frequently. If your record does not appear, check back again.

Please note, the Chicago Fire of October 8, 1871 destroyed all Cook County vital records prior to that date. After some rebuilding, record keeping resumed in 1872.

 

4 kommentarer

 1. Sue Davis

  Great article to read as my paternal ancestors were in Chicago in 1850. I found source records were easy to find.

 2. Elisabeth Skaret

  Hei!
  Det her er ikke akkurat en kommentar. Men siden du nevner Cook og Chicago, du vet ikke hvordan jeg skal få greie på om det er en sten på graven til oldefar? Han døde i Cook i 1928. Burial place er Worth og Cemetery er Mt. Olive.
  Med vennlig hilsen Elisabeth Skaret

 3. Karin Halvorsen

  Dette er heller ikke en kommentar, men et spørsmål om hjelp. Mulig jeg er
  utålmodig. Men jeg leter etter Hilda Augusta Torgersdtr. f. 28. jan. 1874 i Ø.Bærum. På Ellis island står det Hildur. Hun ble g. Svenningsen eller Olsen.
  Mannen hennes døde 26.12.1945 Cook Illinois, Ellef Olsen Svenningsen f. 21. apr. 1878. Foreldrenes navn Ole Svenningsen og H. Dorothea Olsen, og gm. Hilda. Derfor tror jeg det må være mannen hennes. To sønner iflg. utreise dokumenter fra Kra. 1913 Harry Torleif og Ørving ! og da står de med etternavn Svenningsen. Jeg skulle så gjerne ha funnet ut litt mer om dem.
  Har du noen mulighet til å hjelpe ?
  Hilsen Karin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.