Meny Lukk

MyHeritage – ikke bare slektstrær!

Mye og mangt er skrevet om MyHeritage.com. (og andre nettbaserte steder for å registrere slekten). Jeg skal ikke ta stilling til noe av det i denne posten, da jeg ikke bruker den delen av MyHeritage. Jeg har blogget tidligere om de som tok livet av Liv– og det er det alt jeg vil si om slektstrærne der, og jeg trenger ikke kommentarer om nettbaserte slektsprogrammer, det er ikke det denne posten handler om.

SV_collection1I dag vil jeg fortelle om en nyttig sak fra MyHeritage. Jeg fikk en gledelig e-post fra dem i går, hvor de fortalte at de har ferdigstilt og lagt ut 46 millioner indekslinjer fra svenske husforhørslengder fra 1880-1920 med link til bilder av originalen! Dette blir vel litt reklame, men det er ubetalt, og det er kun fordi jeg finner dette nyttig selv, jeg er ikke noen stor forkjemper for MyHeritage.

Selvsagt ligger dette bak betalingsveggen, det er det de lever av. Du får lite gratis her i verden – hvis du da ikke er en lykkelig slektsforsker med slekt i Norge og Danmark, da er det jo en helt annen historie! Men altså – hos MyHeritage koster dette penger. Jeg har ikke satt meg inn i hva det koster, det finner du ut på nettsiden. Det er lenge siden jeg startet mitt data-abonnement. Men det er nok en god tusenlapp i året. Dersom det er mulig å få et måneds-abonnement, er dette kanskje en løsning, å samle opp så mange svensker du kan, og så gå i hi en måned og bare søke i svenske husforhør (og andre godsaker du også får tilgang til). Jeg synes det er veldig vanskelig å få oversikt over hva det koster på MyHeritage,  og jeg finner ikke lenger noe sted å sende dem en epost. Men de er på Facebook her https://www.facebook.com/MyHeritageNorge

Denne nye utleggelsen er altså indekserte husforhør som er lagt ut med link til originalkilden. Husforhørslengdene er en helt unik kilde for Sverige (og Finland) – her kan du følge slektningene fra nærmest vugge til grav. Nesten alltid. Les om denne kilden hos Wikipedia. Hvem husker ikke Husforhør i Katthult hos Emil og familien?

Alle de svenske Husforhørene ligger også hos ArkivDigital arkivdigital.se, (da fra mye tidligere enn 1880),  – men her har de ikke indeksert dataene annet enn på kirkesokn/år, så her må du i hvertfall ha et utgangspunkt. På MyHeritage kan du altså søke  i de indekserte navnene. Denne tjenesten er veldig nyttig om du altså ikke vet hvor dine bodde, eller du ikke finner dem igjen.

Jeg søkte etter min tipptippoldemor Gustava Axelsdotter i Naverstad, og her er hva jeg fikk opp:

2015-10-16_12-30-11
skjermdump fra Husforhør hos MyHeritage.se

Göteborgs och Bohus – Naverstad AI 13 – Sida 196

2015-10-16_13-01-35MyHeritage har også dåps- og vielsesindekser både for Norge og Sverige, men dette er data de har fått fra Familysearch.org (indekserte kirkebøker). For resten av verden har MyHeritage en mengde indekserte kilder, og de har skannede aviser.

Denne posten var altså om indekserte Husforhør, som jeg finner svært nyttig i min egen slektsforskning.

2 kommentarer

 1. Liv Ofsdal

  Det er jo bare veldig bra! 😀

  Selv om jeg ble forsøkt tatt livet av av flere brukere av MyHeritage så lever jeg fortsatt i beste velgående!

  Svenske Husforhörslängder vil jeg si er en nødvendig kilde hvis man jobber med svensk slekt, de har hjulpet meg mang en gang! Men da har jeg brukt den skanna utgaven som vil si å måtte bla seg gjennom – og man må, som Laila sier, vite hvor de bodde. At disse nå er indeksert gjør det mulig å finne de man ikke vet hvor bodde – en flott mulighet!

 2. Trine

  Så hyggelig at du har kunnet dra nytte av Husforhørslengdene, Veslemøy! Vi håper at også andre vil kunne finne mer ut om sin svenske slekt på grunn av disse kildene 🙂

  Du skriver i ditt innlegg at du savner tydeligere informasjon om priser på MyHeritage. Dette er noe vi er klar over kan være vanskelig å finne, og vi arbeider derfor med en oppdatering som vil gjøre prisene klarere og enklere å finne.

  Du nevner også at du savner en e-postadresse til oss. Du kan nå vårt kundesenter på support@myheritage.com – og som du også skriver, svarer vi også på kundehendvendelser på Facebooksiden på https://www.facebook.com/MyHeritageNorge/

  I tillegg svarer vi villig vekk på bloggen vår på http://blog.myheritage.no/

  Ha en flott fredag – og en hyggelig Slektsforskerdag i morgen!

  Med vennlig hilsen Trine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.