Meny Lukk

Har du slekt i Schelsvig-Holstein eller Mecklenburg?

Mannen i huset har besteforeldre på farssiden som kom til Norge fra Tyskland i 1899. Han var kontorsjef på Hafslund i 1900, og fikk 2 barn der før han flyttet til Oscars gate i Oslo og fikk ytterligere 2 barn der, blant dem min kjæres far.

Jeg har ikke jobbet noe særlig med denne linjen, men jeg har fått litt informasjon fra en svigerinne. Derfor visste jeg navnet på oldeforeldrene som bodde og døde i Tyskland.

Folketellinger for Nord-Tyskland
I dag fikk jeg en gledesmelding fra en slektsforskerkollega i Tyskland. Han kunne fortelle at Folketellinger for Schlesvig-Holstein og Meckelnburg nå var gratis tilgjengelig og søkbare på nett.

Fra nettsiden leser jeg blant annet:

Arbeitskreis Volkszahl-Register (vorkortet: AKVZ) er en uafhængig og privat sammenslutning af historisk interesserede. Vores hovedvægt ligger indenfor området person- og familiehistorisk feltforskning tidsperioden fra 1693 til 1864.

Og ja, de har faktisk oversatt siden til Dansk og Engelsk også. Dataene i basene er selvsagt tyske, men søkefelt osv er oversatt. Veldig bra!

Du finner tellingene her: http://www.akvz.de

Da jeg søkte i basen, fikk jeg sannsynligvis 2 nye generasjoner på min manns bestefars-slekt Happich i Flensburg. Jeg må selvsagt sjekke videre om dette er riktige personer, men nå har jeg noe å gå ut ifra!

2015-12-06_16-07-49Dette regner jeg med er bestemor Christina Happich i folketellingen for Flensburg 1835:

Så da har jeg noe å kose meg med utover, når jeg bare får tid!

Lykke til og god adventstid!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.