Meny Lukk

Folketellingen for Kristiania 1923

Jeg har skrevet et innlegg tidligere med noen tips for slektsforskning i Oslo – som så har blitt litt oppdatert og re-postet et par ganger da det er mange som leser det og søker etter det. Dette innlegget finner du her: Slekt i Oslo….. oa110818b

I dag skal jeg bare fortelle at det for et par uker siden (den 30. november 2015) ble lagt ut en oppdatering av Folketellingen  1923 for Kristiania. Har du  søkt i den tidliger, men ikke funnet dine slektninger bør du igjen prøve med et søk (altså om du mener de skulle vært i Oslo/Kristiania – husk at Aker ikke er med i materialet!

Oppdateringsloggen ser slik ut:
Versjon 1 den 29.10.2014: Det er 257.453 personer. Kun ca. 2500 personer mangler foreløpig.
Versjon 2 den 28.11.2014: Det er 257.842 personer. Ny bunke 15 og 12 tidligere bunker korrekturlest.
Versjon 3 den 04.02.2015: Det er 259.005 personer. To nye og 12 tidligere bunker korrekturlest.
Versjon 4 den 01.06.2015: Det er 259.578 personer. 28 tidligere bunker korrekturlest.
Versjon 5 den 30.11.2015: Det er 261.327 personer. 34 tidligere bunker korrekturlest.

Det er altså 1749 flere personer enn siden oppdateringen i juni 2015. At mange tidligere bunker nå er korrekturlest, innebærer og at personer som kan ha blitt uteglemt i registreringen, er lagt inn, kanskje en adresse har blitt utelatt, og ikke minst, navn kan være skrevet anderledes/korrekt, og fødselsdatoer rettet opp. Altså søke-faktorer som kan gjøre at du finner personer som ikke er funnet tidligere! Etter det jeg vet, er nå det meste av Kristiania (utenom Aker) nå registrert, men det mangler mye korrektur. Jeg tror allikevel at de fleste «bunkene» med materiale ligger i basen, og så blir det korrekturleste materialet lagt ut

Tilleggsopplysninger fra Bjørn Haaland som sammen med Liv Ofsdal er i prosjektgruppen for prosjektet:

Kommentar den 11. desember 2015:

«Vi har igjen ca 80,000 av av ca 250,000 å korrekturlese. Spesielt er det de første 30,000 med gateadresser i begynnelsen av alfabetet det er mye feil på. da registreringsunderlaget var veldig dårlig kopiert. Av disse er det ca 17,000 igjen å korrekturlese, men vi jobber stadig med saken»

Det ligger en veldig ufullstendig database i Digitalpensjonatet på Digitalarkivet, denne bør du egentlig ikke bruke, da den inneholder kun 37.435 personer.

Materialet ligger søkbart på DIS-Norges nettside, denne finner du her:

http://www.disnorge.no/KraFt1923/Soke.php

En liten søkehjelp finner du også på samme siden.

Takk til prosjektgruppen og Oslo Byarkiv for denne enorme jobben som er lagt ned. Prosjektet er ennå ikke ferdigstilt, men den innsatsen noen få nå gjør for veldig mange, er til å ta av seg hatten for!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.