Meny Lukk

Slektsforskerblader – i digitalt format og i papirutgave.

I dag datt årets siste Family Tree Magazine inn i «inboxen» her.

2015-12-17_20-40-35

I tillegg til at siste Tobias ankom fra Oslo Byarkiv forrige uke, (i papirformat), skal jeg også  laste ned både Slekt og Data fra DIS-Norge, DISputten fra DIS-O/A, DIZ fra DIS-Vestfold, DIS-Nytt fra DIS-Hedmark og ØstfoldDIS fra DIS-Østfold. Blir en hyggelig tid på verandaen i jula kjenner jeg!

Er man medlem i verdens fineste Slektsforskerorganisasjon i Norge, nemlig DIS-Norge, Slekt og Data, mottar man bladet «Slekt og Data» i postkassa 4 ganger i året. I tillegg kan bladet lastes ned fra www.disnorge.no (kun om man er medlem).

2015-12-17_20-44-17Det finnes i tillegg noen distriktslag i DIS-Norge som gir ut blader flere ganger i året. Du må være medlem i DIS-Norge (men det er ikke nødvendig å være tilknyttet det laget som gir ut bladet) for å kunne laste det ned. De forskjellige lagenes blader finner du her. Altså en mengde artikler om slekt, slektshistorie, kilder, historie, DNA, metoder…

artikler med lokalt tilsnitt, og artikler om lokale kilder, historier og slektshistorier. Skikkelig snacks for en slektsforsker!

Jeg må innrømme at jeg liker å bla i blader i papirutgave, da jeg liker å notere litt i margen her og «highlighte» litt der, men det er ingen «prinsippsak» for meg forsåvidt. Det er nok like mye «gammel dame vond å vende…»  Men det viktigste er altså at det er samlet en god dose interessant stoff i en eller annen form, som gjør at jeg kan sette meg i godstolen, enten med «Surfacen» eller laptopen, eller papirutgave av et blad, og lese.  Når man reiser mye som jeg gjør, er det digitale formatet ideelt selvsagt, de veier lite i kofferten.

I tillegg til de digitale bladene nevnt over, vet jeg at det ligger flere blader hjemme i Norge og venter, fra de forskjelllige historielagene jeg er medlem i, både Hringariki (fra RIngerike Slektshistorielag), Ullensakerglimt (fra Ullensaker historielag), Skytilen (fra Romerike Historielag), Sørum-speilet (fra Sørum Historielag). Disse bladene blir nok med meg tilbake til USA i  etter drøye 2 ukers vinterferie i Norge, og videre til Salt Lake City i Februar som kos på hotellrommet på stille kvelder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.