Meny Lukk

Rootstech 2016 – helt uten meg!

IMG_5763Snart går turen til Slektsforskernes «mekka» igjen!!!

Jeg har hatt gleden av å være tilstede ved RootsTech – som nå har blitt verdens største slektsforsker-happening – 3 ganger tidligere.  Og jeg har blogget om det til det kjedsommelige. I år skal jeg ikke være med – noe jeg forsåvidt er glad for.

I fjor følte jeg at det ble så digert og folksomt at det ikke egentlig var morsomt, men da var det også en samkjøring mellom RootsTech og FGS (Federation of Genealogical Societies, som jeg også er medlem av) noe som sørget for at det var langt over 20.000 mennesker inne på messeområdet.

20150214_1005021

I 2016 har jeg valgt å ikke være med på Rootstech, men jeg kommer til å reise til Salt Lake City allikevel, ankommer dagen etter – for å være med på Norwegian Lag Week! Og det kommer nok til å bli litt blogging derfra, kanskje om hvordan vi slår ned «brickwalls»?

IMG_0750I Family History Library har de tusenvis av hyllemeter medbøker, og i den internasjonale avdelingen er faktisk Norway en av samlingene som tar mest plass! Bygdebøker så langt øyet kan se!!

IMG_0808Disse to flotte menneskene, Finn og Ann-Carin var med oss i 2014, Finn holdt foredrag under RootsTech2014 for full sal, og så kom han til oss  og viste oss hvordan vi bruker Digitalarkivet. I 2016 skal han holde foredrag om norske kilder! Det blir flott, for det er mange Norsk-Amerikanere som sliter med de nye mulighetene og utfordringene på Digitalarkivet!  Gleder meg til å se dere igjen!

IMG_0812Så er det noen vi ikke får se i 2016. Priscilla Sorknes Grefsrud (til venstre på bildet) var en størrelse i Norsk-Amerikansk Slektsforskning. Priscilla gikk ut av tiden 31.12.2014. Jeg har hatt gleden av å møte Priscilla både i Norge og i Salt Lake City. For ei herlig dame hun var, jeg vil aldri glemme det strålende smilet og den genuine interessen for å hjelpe andre. Og den herlige norsk-amerikanske aksenten. For hun snakket nemlig norsk!! Det var rart å være på biblioteket i 2015 uten henne. (Obituary kan leses her). 

Til høyre på bildet er fantastiske Elaine Hasleton, som er «vår» hos Familysearch. Hun er stadig i Norge, og jeg gleder meg til å se henne igjen om en liten uke i Salt Lake City! Les mer om Elaine her.

IMG_0756En viktig figur som jeg ikke var så veldig glad i for 2 år siden (ikke veldig glad i pirater og sjørøvere), husker ikke en gang hva han het, men han var «maskot» for Obituary-registreringen som foregår som et samarbeidsprosjekt mellom Familysearch og de digitale newspaper-samlingene. Resultater har allrede blitt publisert, og jeg har særlig hatt glede av Genealogybank.com og indekseringen som skjer på Familysearch. (dette er altså ikke skanning av aviser, men rett og slett navne-indeksering av de skannede nekrologene som er trykket i aviser opp gjennom tidene. Mer om dette prosjektet kommer siden.

Så jeg drar ikke til RootsTech2016 men jeg er i Salt Lake City fra søndag!! juhuuu!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.