Meny Lukk

Å puste slektsforskning hele døgnet…

Salt Lake City – bare det å lese eller høre navnet på denne vakre kontrastfylte byen får meg til å tenke slektsforskning, hjelpe til, frivillighet, fokus, moro, nye venner og gamle venner… mange hyggelige tanker flyr rundt i hodet mitt.

20160209_101428[1]Downtown rundt Tempelet og dets omkringliggende fantastiske bygningsmasse, som ser ut som pengesekken ikke har noen bunn, smilende medlemmer av Latter Day Saints, byen der dress-butikkene må gjøre det stort! Og så til rett rundt hjørnet hvor hjemløse og tiggere sitter og ber om hjelp til dagens nødvendigheter.  Enkelte deler av denne byen er faktisk ikke så veldig hyggelig. Men vi holder oss i den hyggelige delen! Det er forferdelig dårlig luft her, og de forventer enda dårligere forhold utover uka. Vi ser flere som faktisk går rundt med maske, for å slippe å puste inn den dårlige lufta.

Det blir lite høye smørbrød for den som bekymrer seg om det. Kjøleskapet på rommet er fylt opp med ost og brød, og bokser med yoghurt, slik at det blir både frokost og en ettermiddags-snack på hotellrommet hver dag. Jeg er ikke her for å være turist, men for å begå slektsforskning. Og det gjør vi så det monner.

Copy of 20160209_105131
Dette er data-rommet vi bruker til våre kurs. Slike data-lab’er har de mange av, og dette rommet har 2×20 dataplasser i det rommet vi bruker. Flotte skjermer, og skikkelige stoler! Lyd-anlegg med god behagelig lyd, og skikkelig utstyr. Veldig bra. (det skjerfet som ligger der er mitt).

Mandag morgen startet med et brak – med 3 timers kurs i bruk av Familysearch, og en del om søketeknikker og gleden ved å finne oldefar i avisene. Det kan bli litt enkelt for en stakkar, men det er alltid noe nytt å plukke opp, og jeg kommer til å blogge litt om dette når jeg kommer hjem. Her er det lite tid til denslags. Mandag etter lunsj var det full rulle i biblioteket, og med 20 personer i gruppa vår, er det godt at vi har norske Liv fra Møre og et par andre norskætta blant de som jobber der. Ellers ville det blitt litt mye på meg til tider. Men – det er derfor jeg er her, så det er bare gøy!

IMG_1898
Alltid moro med disse to i nærheten!

Mandag kveld hadde vi gleden av å høre Finn Karlsen sitt foredrag om bruk og søk i Digitalarkivet, noe alle hadde stor nytte av. Finn holdt foredraget sitt først under Rootstech2016, og siden han først var der, kunne han jo gi oss litt påfyll og! Og det gjorde han! Finn er en fantastisk kunnkapsrik kar, og er veldig flink til å formidle disse kunnskapene. Finn hadde også med seg sin herlige Ann-Carin, og vi har hatt mang en god latter. Godt å se dem begge igjen! Fælt at vi må halve jorda rundt for å treffes da!

Tirsdag morgen var jeg ute foran bibliotekdøren klokken kvart på åtte, for å være sikker på at vi fikk bordplass, og det greide jeg å fikse. Hele dagen på biblioteket, oversettinger av yrkestitler har vært en gjenganger, og vi har også greid å rive en «brickwall» for en av de nye i gruppa, Judith Hanson fra Canada.  Finn har også fått «kjørt seg» i dag, noe han helt sikkert synes er like moro som meg. Det er jo for å hjelpe vi er her! Og det er bare så hyggelig når Liv fra Kristiansund kommer bort fordi hun synes hun hører noen norske stemmer, og koser seg med å snakke med oss. Hun arbeider på biblioteket, og da selvsagt i den Skandinaviske avdelingen.

IMG_0750
I biblioteket har de bygdebøker fra hele Norge, noe mangler (særlig de aller nyeste) – men det er en veldig bra samling!

I kveld (tirsdag kveld) har vi hørt på Richard Williams, som er President i Sons of Norway – lodgen her i Salt Lake City. Han har en tippoldefar fra Eidsvoll, og kunne vise oss hvordan han hadde hatt nytte av de militære rullene for å finne sine aner bakover siden Prestegården brant i 1877. Richard har Norges-dilla, og serverte vafler med brunost (Ski queen) og stikkelsbær-syltetøy. Faktisk ganske nær de norske vaflene!

I morgen, onsdag, er det igjen full rulle i biblioteket fra morgenen, og det blir spennende om vi greier å knekke noen nøtter, eller rive noen «brickwalls», det er flere som har gode kandidater.

nutcracker-522521_640
Nøtteknekkersuiten blir fremført i Family History Library i Salt Lake City!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.