Meny Lukk

Rootstech 2016 – se interessante foredrag på nett!

Å dra på verdens største konferanse for slektsforskning og først og fremst slektsforsknings-teknologi, i «Slektsforskernes Mekka» er noe jeg har tatt meg råd og tid til i flere år.  I 2016 valgte jeg å stå over Rootstech, men ville være med på den tradisjonelle Lag-Week. Dette var ikke et økonomisk valg, men jeg tror jeg trengte en pause fra det nærmere 30.000 menneskene som virrer rundt i Salt Palace.  Men, neste år vil jeg igjen reise til vakre Salt Lake City med inngangsbillett til Rootstech rundt halsen!

20140215 Salt Lake City (9)
Dette er typisk det man får før man i det hele tatt har kommet inn i ankomsthallen på disse svære konferansene.

Jeg har nå «landet» etter årets tur, og det er egentlig deilig å ikke ha kofferten full av bøker og brosjyrer og nyheter og inntrykk, men bare glade hilsener fra folk jeg har hjulpet gjennom uka, og gode tanker om nye vennskap som har blitt knyttet og gamle som har blitt forsterket, nye bekjentskaper gjort som kanskje vil utvikles til nære samarbeid, og masse «see you next year»!

IMG_0745
Genealogists hard at work in the library!  Photo: Vance Hanson

Men, jeg kan ha glede av Rootstech allikevel! Fordi, en fin sak etter Rootstech-konferansen er at de legger ut mange av foredragene på nett, slik at vi kan se dem hjemmefra. Jeg viste i et tidligere innlegg at  det var mulig å se en del foredrag direkte, og disse, og mange andre, er nå lagt ut for oss å se når vi vil. Dette er en suveren service, og noe jeg og mange med meg virkelig har nytte av. Noen av foredragene er kanskje ikke så veldig interessante for oss nordmenn, men jeg kan tenke meg å trekke fram særlig:

Anne Mitchell : Become a Master Searcher on Ancestry.com

Lisa Louise Cooke: Proven Methodology for using Google for Genealogy

Maureen Taylor:  5 steps to Identify a Family photo

Foredragene kan du finne ved å gå hit: Rootstech 2016 – videoer

Foredragene er selvsagt på engelsk, men de fleste greier nok å følge med. I tillegg til de tre over jeg har nevnt, er det mange flere som også er kjempebra, og som anbefales på det sterkeste. De over er bare nevnt fordi de er veldig relevante også for norske slektsforskere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.