Meny Lukk

Jacobsen og jeg… og Slekt og Data!

I flere uker har det vært slektsforskning på NRK P1+. Hos Jacobsen. Han er en lun og fin fyr med en sunn nysgjerrighet som gjør at han har «noe å fare med» hver morgen etter 9-nyhetene.

Hans-Petter Jacobsen – «Jacobsen» på NRK P1+ hver morgen i ukedagene! (bilde brukt med tillatelse fra NRK)

For et par uker siden fikk jeg en e-post fra Anne Generalsekretær hos http://www.slektogdata.no med spørsmål om jeg kunne dra ned til Jacobsen og snakke litt om emigranter og slekt og slikt på radio. Og jeg sa ja, og angret som vanlig som en hund … men etter hvert fikk jeg litt «roen» og tenkte at det kunne være moro. Så da jeg først fikk en telefon fra produceren Tone, og vi pratet løst og fast, og hun mente jeg egnet meg godt på radio, og hun senere møtte meg i Radioresepsjonen på Marienlyst, ja da var jeg faktisk ganske avslappet, og det hele ble hyggelig. Men det er rart å høre seg sjøl på radio i etterkant! Tilbakemeldingene har vært bra, så jeg regner med at jeg gjorde en grei «figur» – som helt klart egner seg best… akkurat, på radio!

Slekt og Data er den største organisasjonen for slektsforskere i Norge, og har en enorm mengde kunnskapsrike medlemmer. Noen av disse har blitt bedt om å være med i «Jacobsen» for å snakke om forskjellige temaer innen vår litt sære sfære. Sær… vel den har blitt mindre og mindre sær ettersom årene har gått, hentesveisen og lusekofta foran mikrofilm-leseren er bytta ut med bærbar, nettbrett, sofakrok og Digitalarkivet. Det er nemlig ikke til å komme vekk ifra at det i «gamle dager» var overtall av pensjonerte menn som satt bøyd over kildene på lesesalene. Hva grunnen var? Nei si det. Kanskje noen har forsket på det?

Men altså – en del av oss har blitt bedt om å komme og slå av en prat med Jacobsen, og her er lenkene til mandagsepisodene med slektsforsker-innslag:

20 februar var Slekt og Datas leder, Tone E. Moseid i ilden om «Mange er interessert i slektshistorie. Men hvor skal vi begynne? Vi spør leder i Slekt og data, Tone Eli Moseid»: https://radio.nrk.no/serie/jacobsen/DMTO20003617/20-02-2017

27 februar var Cathrine Apelseth-Aanensen på lufta, og snakket om det å snakke med de eldste,
https://radio.nrk.no/serie/jacobsen/DMTO20004117/27-02-2017

6 mars fortalte Johnny Lyngstad om hva vi kan finne i  kildene,
https://radio.nrk.no/serie/jacobsen/DMTO20004617/06-03-2017

13 mars var Johnny Lyngstad igjen i studio og snakket om slektsforskning, da var det slektsstevner som sto i fokus:
https://radio.nrk.no/serie/jacobsen/DMTO20005117/13-03-2017

20 mars ble igjen Johnny Lyngstad invitert i studio, og denne gangen snakket han om å besøke plassene slekta kommer fra
https://radio.nrk.no/serie/jacobsen/DMTO20005617/20-03-2017

27 mars var Tone E. Moseid, leder i Slekt og Data, igjen i studio. Denne gangen snakket hun om det å dele det man har funnet, hvordan, hva…

3. april var Carl Birger Van der Hagen i studio og fortalte om DNA – det helt «nye» innen slektsforskningen.
https://radio.nrk.no/serie/jacobsen/DMTO20006617/03-04-2017

så var det påske og det tok et par uker før mandagene hos Jacobsen igjen hadde innslag om slektsforskning, og besøk av slektsforskere i studio.

24. april var det altså undertegnede som var i studio og snakket om emigrasjonen til Amerika
https://radio.nrk.no/serie/jacobsen/DMTO20008117/24-04-2017

3. mai var sistemann ut i denne omgang, nemlig leder for Slekt og Data Oslo/Akershus, Sigbjørn Elvebakken. Sigbjørn ga tips og svarte på innkomne spørsmål.
https://radio.nrk.no/serie/jacobsen/DMTO20008817/03-05-2017

Altså –  https://radio.nrk.no/serie/jacobsen – kanskje du får nye tips, kanskje du hører noe spennende, kanskje det bare er hyggelig å høre litt småprat om slektsforskning, og ispedd god musikk!

Hurra for Jacobsen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.