Meny Lukk

Rootstech 2018 – snart!

Logoen er spesiallaget for GeneaBloggerTribe som jeg er en del av!

Mye tid går med til å planlegge de tre dagene jeg skal være på Rootstech. Det er så mange foredrag jeg kunne tenke meg, men jeg må begrense meg. Det er bare en av meg liksom!

Jeg har bestemt meg for å prøve å få med meg et par foredrag hver dag, om jeg rekker, kanskje til og med tre. Hovedforedragene på morgenen er jeg ikke så veldig opptatt av, annet enn å se Henry Louis Gates, Jr på lørdag morgen.  Jeg synes tv-showet hans, Finding your Roots, er utrolig bra, både hvordan han presenterer det han og folkene hans har funnet, og kombinasjonen tradisjonell slektsforskning i tradisjonelle kilder sammen med DNA. Men, messehallen åpner ikke før etter disse morgen-sesjonene, så det blir nok til at jeg får dem med meg!

skjermdump fra www.rootstech.org

Jeg håper også å møte flere av mine amerikanske og australske slektsforskervenner og bloggere, noen av dem vet jeg at jeg kommer til å møte, det blir nok noen «selfier» å dele etter hvert.

Som vanlig skal jeg stoppe opp på Legacy-standen, kanskje er Geoff Rasmussen på plass? Blir spennende å se om de har en mer «flashy» stand nå som de har mer penger i ryggen. Eller kanskje de er innlemmet i MyHeritage-land? MyHeritage har jo kjøpt opp LegacyFamilyTree.  MyHeritage er en av hovedsponsorene, og har et kjempeområde i messehallen. Det samme har selvsagt FamilySearch og Ancestry.com, i tillegg til et par andre store leverandører til bransjen.

Hyggelig å se at ArkivDigital har stand i år også, de satser videre selvom det svenske Riksarkivet nå lar oss se kilder gratis på nett. Jeg abonnerer allikevel på ArkivDigital, da jeg liker kvaliteten på materialet deres, og de har en del annet enn det de har i den Digitale forskarsalen foreløpig.

Her finnes utstillerkart og oversikt! 

jeg håper også på å få inn noen timer i biblioteket, det er noe eget å være i et slikt enormt senter hvor det kun dreier seg om slektsforskning. Det er derfor alle er der. Kanskje jeg møter kjente der og?

Dette bildet ble tatt første gang jeg var i Salt Lake CIty i 2011 – foto: Torill Johnsen!

173726

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.