Meny Lukk

I emigrantenes fotspor med Ancestry.com og Cunard!

Flere ganger i året inviteres det til diverse cruise med Slektsforskning som tema. Som regel passer ikke disse inn i mine reiseplaner, eller det føles uforholdsmessig dyrt.

Det ultimate cruiset poppet opp i nyhets-rullen på Facebook her forleden, og jeg bare tenkte «yes» dette må jeg være med på!

Cunard Line ble etablert i 1840 under navnet «British and North American Royal Mail Steam Packet Company». De har nå tre cruiseskip, nemlig RMS Queen Mary II, MS Queen Elisabeth og MS Queen Victoria. Det sies at 1 av 5 immigranter som kom inn til Ellis Island, kom med en Cunard liner!

Det er Cunard Line og Ancestry.com som har slått sine pjalter i hop, og inviterer til et cruise jeg sikler på nemlig «A Journey of Genealogy», et 7 dagers cruise over Atlanteren.

«The seven-night Transatlantic Crossing, November 4-11, 2018, will feature four genealogists from Ancestry to assist guests in learning who they are and where they come from.  These experts will show guests where their family originated, how to sift through census and military records, and determine their ethnic mix through AncestryDNA. » (sitat fra nyhetssiden Cision)

RMS Queen Mary II Foto: Brian Burnell https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/

Man seiler fra Europa 8. november 2018, seiler over Atlanteren til New York mens man hører foredrag og jobber med slektsforskning. Etter at man ankommer New York, vil det bli arrangert tur til Ellis Island og

Foredragsholderne er fra Ancestry/ProGenealogist, og en jeg spesielt hang meg opp i av de fire som skal være med, er Angie Bush, som jeg hadde gleden av å høre på under Rootstech. Et skikkelig gjennomarbeidet foredrag om verktøy til å analysere svarene man får etter en DNAtest.  Les om henne i oversikten under – fra Cusion:

Igjen fra nyhetssiden – foredragsholderne:

  • Jennifer Utley, director of research who oversees Ancestry.com research for the television shows Who Do You Think You Are? and Long Lost Family.
  • Angie Bushgenetic genealogist who uses her knowledge of traditional genealogy and genetics to solve complex questions of kinship and identity. Her areas of expertise are DNA, unknown parentage, 20th century, and the Midwestern US.
  • Crystal Beutler, part of Ancestry ProGenealogists, specializes in US Southern and Mid-Atlantic research, lineage society research, and works on episodes of the genealogy show Who Do You Think You Are?
  • Simon Pearce is also part of Ancestry ProGenealogists and specializes in researching military ancestors from the First and Second World Wars.

Jeg tror jeg må  undersøke dette cruiset litt mer… kanskje jeg får med mannen? Ikke er det så hoppende galt prismessig heller …. om selve cruiset står det hos Cunard

A journey of Genealogy in association with Ancestry

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.