Meny Lukk

Ny sesong med «Who do you think you are»

Fryd og glede! Den 21. mai starter ny sesong med «Who do you think you are» i USA. Dette er 10. sesongen av denne fantastiske serien.

Det er kanalen TLC som sender serien. Som regel må man gå via en tjeneste for å få amerikansk IP-adresse for å kunne se programmene, men noen av episodene blir liggende åpne, andre blir lagt på YouTube

Det er som vanlig Ancestry.com som står som hovedsponsor. Ancestry.com har sin egen avdeling med profesjonelle slektsforskere – nemlig https://www.progenealogists.com/ – jeg har faktisk hatt flere oppdrag fra dem i andre sammenhenger, der de har hatt behov for slektsforskning i Norge og Sverige.

Årets profiler er:

  • Hilary Duff som vil følge sine røtter tilbake til middelalderens Skotland, og finne ut at hun har kongelige aner
  • Jean Smart som hadde en anemor som ble arrestert for hekseri i Massachusettes!
  • Jon Cryer som drar til Boston og får vite at hans 8. tippoldefar kom til Amerika som «indentured servant» – han hadde en kontrakt hvor en arbeidsgiver i Amerika betalte for hans billett, og så måtte han jobbe for denne arbeidsgiveren ofte under forferdelige forhold til billetten var betalt – gjerne fra 1 til 7 år. Les mer om fenomenet her
  • Laverne Cox usom oppdager ny informasjon om sin 3xtippoldefar. Hennes tipp tipp tippoldefar var slave i Alabama. Her brukes også DNA til å finne Laverne Cox’ opprinnelse før de kom til Amerika.
  • Megan Mullally som finner ut om sin oldemor – hvordan hun holdt ut til tross for et forferdelig vanskelig liv.
  • Molly Shannon treiser til Irland for å finne ut av morens familiemysterier. hun finner at aner måtte bytte religion for å overleve sultedøden. Hun møter også slektninger underveis.

«Who do you think you  are» har selvsagt sin egen Facebook-side.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.