Meny Lukk

Hvordan finne hva som er lagt ut i det siste?

Jeg abonnerer på flere av de utenlandske kilde-sidene, Ancestry, MyHeritage (data-abonnement) og flere. I tillegg bruker jeg Familysearch.org veldig mye.

For å følge med på når nye kilder/oppdatert informasjon blir lagt ut, følger jeg blogger, eller abonnerer på nyhetsbrev.

Men det er også mulig å gå direkte inn på de enkelte nettstedene og sjekke uten å måtte gå via blogg/nyhetsbrev. Jeg har bokmerket disse lenkene:

Ancestry.com $$ legger stadig ut nye indexer og skannet kildemateriale, og på denne linken kan man se hva som er nytt

MyHeritage.com $$ har (foruten de utskjelte slektstrærne) også utrolig mye kildemateriale. Blant annet indekserte husforhør (Sverige), 1875-materiialet (Norge) som også ligger på Familysearch, og en god del annet. De siste oppdaterte/utlagte finner du her.

Familysearch.org (gratis) – her er det viktig å se forskjell på donert materiale fra andre slektsforskere og indeksert originalmateriale. Sjekk alltid kirkeboken om det er mulig, dersom du søker etter norske/svenske/danske personer. De nyeste utlegginger finner man ved å gå inn her

Det kan lønne seg å sjekke innimellom hva som har kommet ut, dersom det er en stund siden sist du brukte ditt favoritt-nettsted. Nytt kommer til, gammelt blir oppdatert, kilder som tidligere bare var til å bla i, har blitt indeksert, eller indeksert materiale har fått tilknyttet skannet bilde av original.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.