Meny Lukk

Hva er nytt på Digitalarkivet?

Av og til kan det være lurt å sjekke hva som er nytt på Digitalarkivet. Det skjer ting hele tiden, og nye kilder blir lagt ut. Her ser du hvordan du går fram for å finne «siste utlagte»:

På forsiden hos www.digitalarkivet.no, øverst til høyre finner du «Meny» – eller «hamburgeren.

Skjermbilde fra http://www.digitalarkivet.no 6.5.2018

Ved å klikke på «siste publiserte» – får du opp det sist publiserte materialet.

Skjermbilde fra http://www.digitalarkivet.no 6.5.2018

Her kan vi se at det faktisk ble lagt ut mange nye avskrifter av kirkebøker i går 3.mai.

Du kan velge kategori og format i tillegg til geografisk område.

Skjermbilde fra http://www.digitalarkivet.no 6.5.2018

Sist jeg sjekket, hadde de lagt Folkeregisterets registerkort, fram til godt utpå 1970-tallet, og disse er nyeste er jo selvsagt sperret. Da er det greit å kunne ekskludere sperret materiale fra listen, slik at den blir mer oversiktlig.

Du kan også velge kategori, (f.eks kirkebøker), format for eksempel «søkbar» eller «skannet», og geografisk område. Da kan du enkelt se om det er noe nytt siden sist du sjekket.

Digitalarkivet er uten tvil det mest brukte nettstedet for slektsforskning i Norge. Jeg vet det er en del som ikke helt har vennet seg til de nye søkefunksjonene og metodene, og det er fortsatt en del som mangler for å få det «perfekt». Men Digitalarkivets ansatte er lydhøre for konstruktive forslag, og om vi melder inn feil eller mangler, så tar de disse meldingene alvorlig. Jeg har i hvertfall alltid fått gode svar på mine forslag/meldinger.

Jeg har blitt veldig glad i det nye, og sammen med andre nettsteder gjør det meg i stand til å finne det meste og de fleste.

 

Alle skjermbilder brukt med tillatelse.

 

 

 

1 kommentar

  1. Liv Birgit Christensen

    Dette blir spennende! Bare vent så kommer det flere interessante navn. Jeg sitter i styret for arrangementet og håper å få med norske utstillere, foredragsholdere og de som ønsker å se utstillingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.