Meny Lukk

Det er sommer i Norge! Åpningstider…

En gang slektsforsker, alltid slektsforsker! Mange slektsforskere bruker ferien på å besøke steder der tidligere generasjoner har bodd, gårder, kirkegårder og andre viktige steder i slektshistorien. Ofte inkluderer man i reiseplanene å dra innom steder der man kan finne mer informasjon.

Skal du på reise i sommer, og du har tenkt deg innom et arkiv eller bibliotek? Kanskje et museum? Husk å sjekke åpningstidene!

Riksarkivet/Statsarkivet i Oslo stenger lesesalen helt i uke 29-31 (15. juli – 2. august) og fredager i ukene 27-28 (5. og 12. juli). I tillegg er lesesalen barre åpen fra 9.00 til 15.00. Med denne såpass korte åpningstiden, kan det virkelig lønne seg å planlegge besøket godt. Bruk tid på forhånd på www.arkivportalen.no, for å finne og bestille materiale opp fra magasinene.  Dersom du ikke har forberedt dette, kan det fort gå en time eller to før du får opp materiale. Om du ikke får til å bestille hjemmefra, bestill i hvertfall materialet først før du eventuelt bruker bøker etc som står i hyllene! På nettsidene nevnes også at de ikke henter opp kart og tegninger i uke 32.
Les mer her.

For de andre statsarkivene rundt i vårt lange land, kan du se informasjon her

Oslo Byarkiv har allerede tatt sommerstengt. De stengte lesesalen fra 1. juli, og holder stengt hele måneden. De åpner igjen etter ferien 6. august. Det kan være lurt å følge med på nettsiden, da de av og til har møter/seminarer som gjør at de må holde stengt på lesesalen. I linken over finner du også informasjon om seminarer og kurs som holdes gjennom året.

Fantastiske «Hoved-Deichman» har vanlige åpningstidder i hele sommer. Det kan være at lokale folkebiblioitek har kortere åpningstider, så det kan lønne seg å «google» biblioteket før du planlegger å dra dit. Her kan du se åpningstidene for alle bibliotekene i Oslo.

Museene rundt om i landet har ofte bedre åpningstider på sommeren, disse finner man stort sett alltid ved å «google». Noen små lokale museer åpner for deg om du ringer og avtaler en tid.

God slektssommer!!

Kilder:
Deichman: https://deichman.no/bibliotekene
Oslo Byarkiv: https://www.oslo.kommune.no/natur-kultur-og-fritid/byarkivet/
Arkivverket: https://www.arkivverket.no/om-oss/besok-oss

 

1 kommentar

  1. Tilbakeping:Det er sommer i Norge! Åpningstider… - Slekt1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.