Meny Lukk

75 år siden frigjøringen av fangene i Auschwitz!

Jeg fikk en e-post i dag fra Daniel Horowitz. Han er «genealogy expert» hos MyHeritage, bosatt i Israel, og barnebarn av en av de overlevende etter Holocaust. Denne e-posten blir selvsagt sendt til alle som abonnerer på nyheter fra Daniel og MyHeritage, så den var ikke til meg helt personlig. Men den tikker nå inn i min innboks.
Les mer om Auschwitz på Store Norske Leksikon her

Daniel er altså «genealogy expert» hos MyHeritage, og holder ofte foredrag der MyHeritage er representert. Jeg har sett ham mange ganger i aksjon på Rootstech.

Men, i dag handlet det om Holocaust og 75års-dagen for frigjøringen av fangene i Auschwitz. MyHeritage sine slektsforskere har vært med i researchen bak artikkelen.

Heading på artikkelen hos CNN som kan leses her

Eposten fra Daniel lød slik:

MyHeritage Featured on CNN in Honor of International Holocaust Remembrance Day

Hi Laila,

Today marks the 75th anniversary of the liberation of Auschwitz, as a grandson of survivors myself, I’m proud to share a beautiful story featured today on CNN and made possible thanks to the dedicated efforts of the MyHeritage Research team.
An iconic 1933 photo of Jewish shopkeeper Richard Stern standing defiantly outside his shop in Cologne, Germany, sparked the interest of our Research team, who noticed the Iron Cross on his lapel as a Nazi soldier stands guard a few feet away. Using MyHeritage family trees and SuperSearch™, our researchers traced Stern’s incredible personal story from that day in Cologne and across the Atlantic Ocean. What they revealed was an inspiring story of hope and determination starring a real-life hero.
I encourage you to read the article and as always, ask that you please share it on your social channels.
Best regards

Daniel Horowitz
Genealogy Expert

Så Daniel, jeg har delt brevet ditt i min blogg, som du ba om. Husk at vi aldri må glemme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.