Meny Lukk

RootsTech 2020 – digert!

Dag 1 av årets RootsTech 2020 i Salt Lake City er over, og inntrykkene er overveldende.

Jeg er klar!!! (om enn bildet er litt uklart)

Dette er min 8. RootsTech, men 9. tur til Salt Lake City. Jeg blir aldri lei denne byen. Særlig området «down town», rundt Temple Square er flott.

Temple Square (sett gjennom vinduet i 11. etasje Plaza hotel).

Dessverre driver de voldsomme byggeprosjekter rundt her, både i Temple Square og i sørenden av Salt Palace. I Temple Square skal de blant annet ha ny Information building, mens ved/i Salt Palace skal det bygges et nytt enormt hotell! Og – på grunn av hotellbyggingen i Salt Palace, har de satt inn dotrailere… Jeg kommer ikke til å benytte meg av disse fasilitetene…

På dagtid onsdag (dag 1) var det foredrag og kurs som gjaldt, mens utstillerne la siste hånd på verket i hallene. Det er enormt, hundrevis av store og små firmaer og organisasjoner. Selvsagt er det de «store» komersielle aktørene sammen med FamilySearch som dominerer gulvet, men det er utrolig mange utstillere. Det finnes store stands for mange land og regioner, jeg gikk forbi ArkivDigital i går, FamilySearch/Bygdelagenes fellesraad i Amerika har en stand hvor de deler informasjon om nordisk slektsforskning, mange av de europeiske landene og andre verdensdeler er representert.

Expo-hallen før den åpnet. Hektisk aktivitet og siste finpuss.
Expo-hallen før den åpnet. Hektisk aktivitet og siste finpuss.

Jeg bruker mye mer tid i hallen enn på foredrag, da mange av disse foredragene er streamet eller blir lagt ut gratis, og mange blir tilgjengelige for Virtual Pass-holdere senere. I tillegg er det ofte langt å gå fra en foredragshall til en annen, og det blir hesblesende å få et godt sete. Det er så mange bra webinarer om interessante temaer nå på nett, at jeg synes det er viktigere å se hva som skjer i hallen.

Totalt skal det være over 300 foredrag og «classes» – temaene spenner fra Familie Historie via Verktøy, Organisering, Fotografier til DNA, det siste er vel det som trekker mest publikum. Det var slik i fjor, og er nok det i år. Enorme foredragssaler og mange mindre «klasserom» gjør at det er plass til de fleste. Dette er 2 av rommene, Emerald og Onyx rooms

Enorme foredragssaler
Nabo-rommet…

Jeg ser at det er et par nye bøker på markedet, Diahan Southard har begått «Your DNA guide: The book» (som selvsagt skal bli med meg hjem) og Blaine T. Bettingers oppdaterte bok «The Family Tree Guide to DNA Testing and Genetic Genealogy Second Edition».

FamilySearch, Ancestry og andre aktører velger ofte RootsTech til å lansere nyheter. Det være seg i programmer, på nettsteder eller annet. Jeg kommer til å skrive litt mer om et par av disse «nyhetene» i et annet innlegg, men den store kaninen som ble dratt ut av hatten i går var at det blir RootsTech i London 5-7 November 2020 og registrering er allerede tilgjengelig til «redusert pris».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.