Meny Lukk

RootsTech 2020 – hjemme igjen!

Da er RootsTech2020 gått inn i historien, og inntrykkene er mange som vanlig. Hodet er liksom fremdeles i Salt Lake City etter 10 dager i Slektsforskerens mekka!

Hvert år gir RootsTech bort bag/sekk inneholdende masse reklame. Så også i år. Sekken var ikke noe særlig å ha på ryggen, men den ble nå med hjem.


Årets arrangement var bedre enn mange av de tidligere jeg har vært på (dette er min 8. RootsTech men jeg har vært 9 ganger på slektsforskertur til Salt Lake City!), særlig utstillingen i år var bra med flere nye aktører, og selvsagt mange av de kjente. Arrangøren FamilySearch hadde en stor og flott stand. I tillegg hadde de flere mindre stands rundt i hallen med dedikerte «avdelinger». De store sponsorene var på plass slik som Ancestry og MyHeritage, og så de litt «mindre», FamilyTreeDNA, Canon, Vivid-Pix, Trace, Genealogybank og flere.

FamilySearch har alltid en stor og fin stand.
FamilySearch-tårnet!

Det er ikke bare «slektsforskning» man finner på Rootstech, også bling, t-skjorter og litt annet. Jeg fikk brukt litt $$ både på smykker, t-skjorter og en ny bag.

Smykker og bling må også til på slektsforskere, selv kjøpte jeg meg et stort «Tree of Life»-smykke. Det er kjempefint!

Jeg stoppet også hos Ancestry og kjøpte med et par DNA-kits, da de kan lastes opp både hos MyHeritage og FamilyTreeDNA. Det går dessverre ikke å laste opp andres dna-fil til Ancestry. Ancestry sine test-kits kostet selvsagt 20 dollar mer enn MyHeritage sine, sjekket ikke prisen hos FamilyTreeDNA (bildet under). Dersom man ønsker Y eller mtDNA-tester kan disse kjøpes via FTDNA, MH og Ancestry har kun Autosomale tester.

FamilyTreeDNA-standen

På min vandring rundt i hallen, var jeg flere ganger innom Nordic booth, og fikk vite nytt både om Familysearch, Bygdelagenes Fellesraad i Amerika og annet. Mye interessant å høre! Hyggelig å møte flere kjente! (kunne ikke dy meg for å legge ut bilde fra 2019 og 2020 av Elaine, Liv og meg… vi holder oss godt vil jeg si!

Jeff Svare og Forrest Emmet, Forrest studerer norsk slektsforskning ved Brigham Young universitetet! (Jeff jobber for FamilySearch, har norske aner selvsagt).
Megsel, Elaine og Liv 2020 – synes vi holder oss godt jeg!
Megsel, Elaine og Liv 2019

Jeg snakket med flere utstillere om produkter, og håper å få tid innimellom til å teste noen av dem ut. Blant enormt mange interessante produkter, var bilde-serveren Forever.com og foto-appen Photomyne.com. Jeg synes Forever.com blir dyr, men den hadde en del veldig bra funksjoner. Jeg fikk et gratis-abonnement så jeg får testet den ut. Jeg vil også nevne https://www.vivid-pix.com/ – som er et produkt jeg skal se veldig nøye på, og som jeg vel egentlig har bestemt meg for å gå inn for.

I tillegg til store og små utstillere var det også en stor «Cyber Cafe» hvor det var mange erfarne slektsforskere fra FamilySearch som kunne hjelpe. I tillegg hadde firmaet Trace.com en stor «coaches corner» hvor man kunne bestille time for hjelp. Ofte så jeg kø ved inngang til standen, så jeg tror nok dette var et populært tilbud!

Trace.com var en av sponsorene, og hadde «Coaches Corner».

Kofferten hjem til Englewood ble litt tyngre enn den var da jeg dro til Salt Lake City. Flere bøker ble med hjem. Blaine Bettingers siste utgave av

The Sterling Affair – bok nr. 8 i Nathan Goodwin’s serie om forensic genealogist Morton Farrier. Anbefales!
Diahan Southard’s siste bok your DNAguide – the Book, ble også med i kofferten hjem!

Alt i alt var dette en utrolig flott uke, hvor jeg også møtte gode venner, nye venner, og ble bedre kjent med flere av mine FaceBook-venner! Nå får vi betale kredittkort-regninga før vi bestemmer oss for neste tur!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.