Meny Lukk

Slektsforskeren

Mitt navn er Laila Normann Christiansen. Jeg har drevet med slektsforskning i 22 år, de siste 10 årene har jeg drevet på fulltid. Mitt firma genealogyservice.no ble registrert i 2012. Før dette var jeg ansatt i et eget a.s

Jeg har tatt en rekke kurs i inn- og utland, blant annet online-kurset «Genealogy Essentials» ved Boston University, og 2 deltids-studier i slektsforskning ved Høgskulen i Volda. I tillegg har jeg fulgt flere av kursene Slekt og Data Oslo/Akershus har arrangert, blant annet om Slektsforskning i Danmark og Sverige, Emigrasjon til Amerika, og kurs i gotisk skrifttyding. For å holde meg oppdatert, følger jeg med på webinarer, nye bøker og jobber aktivt med egen-utvikling på søk. I tillegg vet jeg etter mange år i bransjen, hvor og i hvilke instanser jeg kan finne informasjon.

Det å finne nålevende personer i Norge, Sverige og i USA har blitt en av mine «spesialiteter». Å hjelpe etterkommere etter emigranter til USA, Australia og New Zealand med å finne hvor i Norge deres slektninger kom fra, har vært mine viktigste oppdrag.

I tillegg samarbeider med  flere advokatkontorer i Norge, USA og Australia om å finne arvinger til dødsbo. Dette gjelder offentlige skifter, ikke «Heir hunting» – det ønsker jeg helst ikke å være med på.

Jeg har også vært med på slektsforskningen i alle 10 sesongene av «Alt for Norge», i den historiske norske reality-serien «Anno», «Alt for Sverige», og den svenske «Vem tror du att du är» og flere andre TV-produksjoner.

Med tilgang til alle arkiv-, bibliotek- og museumsinstitusjoner i Oslo og omegn har jeg gode muligheter til å gjøre oppslag i arkivmateriale de har for å finne personer og informasjon.

Laila N. Christiansen

12 kommentarer

 1. Joy

  Hej Laila 😉
  Har följt dej här ett tag, du är så flink till att skriva så det blir spännande, man bli lite nyfiken på att börja själv, men vet inte hur man skall börja, kan man fråga dej om de??

 2. Lynda Crackett

  Det ser ut som du har mye interessant lesestoff på bloggen din Laila. Har bare vært innom en liten tur i dag men planlegger å komme tilbake til å lese mer.

 3. Morten Strøm

  Hei Laila,

  Jeg har drevet litt amatør forskning i ca 10 år, og ofte sett dine gode svar og tips i forskjellige forumer. Spennende er det derfor å se at vi har en match på FamilyFinder :-), kanskje det ligger i genene å forske på slekta :-). Jeg har mye slekt i fra Nes R, Odal, Eidskog, Aurskog, men også mye svenske innslag. Det hadde vært artig å prøve å bli klokere på hvor vår match stammer fra.

  Fin blogg du har 🙂

  Hilsen Morten

 4. Kari Pedersen

  Hei. Leser med stor interesse bloggen din. Kan du hjelpe meg å finne min oldemor Kristine Arnesdatter ( Dalåsen),født 27.mars 1855 fra Skotterud, Eidskog i Kristiania Tukthus’fangeprotokoll? Det gjelder i perioden 1888 t.o.m 1894. Jeg har forsøkt selv, men har store problemer med å finne ut av det. Takker på forhånd.
  Mvh
  Kari Pedersen, ^475 Midsubn

 5. Frøydis Heisholt

  Hei 🙂

  Jeg har lett og lett, men finner ikke ut av min mormor`s bror. Han hette Peder Rudolf Hellerud f. 06.04.1887 i Skien. Døpt 26.06.1887 og konfirmert 14.04.1901. Finner han i folketellingen i Skien 1910 hvor han da er leieboer og violinist. Finner han ikke under Gravminner.

  På forhånd takk !

  mvh
  Frøydis Heisholt

 6. Anne Mitsem Borgersen

  Er innom bloggen i fm et kurs arrangert av Slekt og Data i Vestfold.
  Kommer nok tilbake hit når jeg er ferdig med leksene!
  For her er det mye å lære skjønner jeg.

  Mvh
  Anne Mitsem Borgersen

 7. Berit Alfsen

  Hei
  Jeg trenger råd om hvor jeg finner informasjon om hvor jeg kan lete etter en/evt to halvbrødre som ble født 20/4 1950 i Oslo. Den ene døde, den andre ble adoptert bort. Min biologiske mor (jeg er også adoptert)var fra Stavanger, men bodde i Oslo i denne perioden.

  • Eldbjørg Johansen

   Hei.
   Jeg har hygget meg med slektsforskning ca 5 år. Det er utrolig mange steder å lete, så jeg vil sikkert få glede av din blogg.

   Hilsen Eldbjørg

   • LailaNC

    Tusen takk for hyggelig kommentar, Eldbjørg! Jeg har ligget litt i «dvale» men håper jeg får tid til mer blogging utover våren og sommeren.

 8. Haavard Wæringsaasen

  Takk for flott hjelp på slektskafe i Slekt og Data i går. Nå blir det litt jobbing og se om jeg husker alle de gode tipsene.

  Hilsen
  Haavard

 9. Erkk Opperud

  Dette var spennende lesning Laila.
  Jeg har drevet med slektsgranskning i noen år jeg også.
  Jeg har mye slekt fra Hurdal som følge av glassverket på Hurdal. Blant annet stammer jeg i rett linje tilbake til Joseph Thomson, an av de fem fagarbeiderne som ble smuglet ut av England (Bristol) og inn i Norge da Danmark/Norge skulle starte med glassproduksjon i Norge.
  Joseph og Hester hadde i alle fall 5 barn, tre ble med til Norge. Den yngste av barna, Esther (Ester) Thomsdatter er neste gren i min slekt.
  Ester giftet seg to ganger, først med Gunder Haagensen. De fikk meg bekjent bare ett barn før Gunder døde svært ung. Dette barnet, Edvard Gundersen er neste ledd i min slekt. Jeg har svært mye detaljer om hele slekta, men jeg mangler dødsår og dato for Ester Thomsdatter. Kjenner du til denne datoen, eller kan du sette meg i forbindelse med noen som kanskje kan vite dødsåret. Jeg finner IKKE dette i kirkebøkene for Hurdal. Kan hun ha flyttet på sine gamle dager? Jeg finner heller henne heller ikke utflytting i kirkebøkene for Hurdal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.